Corona-maatregelen

In verband met het coronavirus heb ik een aantal regels opgesteld voor mezelf en mijn klanten. Omdat ik een thuissalon heb zijn sommige regels misschien streng, maar ik vind het belangrijk om zowel mijn familie als mijn klanten in een zo veilig mogelijke omgeving te kunnen ontvangen.

Ben je het niet met de regels eens? Dan vraag ik je je afspraak te annuleren en ben je weer welkom als er een vaccin tegen corona is verspreid. 

Overtreedt je de regels? Dan komt de afspraak direct tot zijn einde, ongeacht hoe je nagels eruit zien.

  1. Bij symptomen van verkoudheid en griep: blijf thuis. Ook als je regelmatig niest, hoest of nies- of hoestbuien krijgt, blijf thuis, ook als je weet dat het door een allergie o.i.d. komt. Je kan tegelijk hooikoorts en corona zonder verdere symptomen hebben, en het door die nies/hoestbuien alsnog verspreiden! Zit er toch een enkele kriebel in je neus of keel, nies of hoest dan met mondkapje om (zie punt 4) in je elleboog.
  2. Kom alleen. In geval van nood kan ik één kind toelaten in de salon, maar die mag niet verplaatsen van de stoel.
  3. Hang je jas en tas in de salon aan de kapstok, naast de deur. Doe je ringen en/of armbanden af en zet je telefoon op stil, berg die op in je jas of tas.
  4. Voor we beginnen was je eerst je handen, daarna gebruiken we nog een desinfectiemiddel. Hierna mag je niet meer aan je telefoon of andere toebehoren komen!
  5. Omdat we binnen 1,5 meter van elkaar en in een afgesloten ruimte met beperkte ventilatie zitten, dragen we de gehele behandeling allebei een mondkapje. Deze krijg je van mij. Het mondkapje zet je op vóór het desinfectiemiddel door de elastiekjes om je oren te binden. Je neus en mond moeten geheel bedekt zijn.  Als je jeuk hebt, gebruik je pols of arm. Als je moet niezen of hoesten, doe dat, met mondkapje om, in je elleboog. Het mondkapje wordt na afloop weggegooid.
  6. Er mag niet meer gedronken of gegeten worden. 
  7. Je kan geen gebruik maken van het toilet. 
  8. Betaling via pin of betaalverzoek. 
  9. Na afloop ga je z.s.m. de deur weer uit, indien gewenst kan je nogmaals je handen met desinfectiemiddel insmeren.

Wat doe ik extra om besmetting te voorkomen:

  • Voor en na elke klant mijn handen wassen en desinfecteren;
  • Deurklinken, kraan en de kapstok in mijn salon afnemen met een schoonmaakdoekje;
  • Tussen elke klant door mijn gereedschappen extra desinfecteren;
  • Na elke klant de tafel en lampen stofvrij maken en met een schoonmaakdoekje afnemen en het handkussen van een nieuw doekje voorzien;
  • Tijdens elke behandeling mijn mondkapje dragen.

Al deze maatregelen zorgen ervoor dat ik extra tijd en materialen moet inzetten om onze gezondheid te waarborgen. Op dit moment hef ik daar geen extra tarief op, maar als dit onhoudbaar blijkt, kan dat in de toekomst nog veranderen. Hopelijk komt er z.s.m. een vaccin en zijn we van deze ellende af!